DEN FÖRBJUDNA FRUKTKOLAN

Den Förbjudna Fruktkolan gör musik och spelar interaktiva konserter för barn. Gruppen spelar både offentliga konserter och gör anpassade föreställningar för förskola och lågstadie. Det självbetitlade albumet finns på alla streamingtjänster och blev nominerat till en Grammis i kategorin Årets Barnmusik på Grammisgalan 2023.

Illustration av Hanna Böhm

Foto av Jon Aagard Gao

OM PROJEKTET


Musiken är komponerad av Sabina Wärme, som även sjunger i projektet. Medverkar gör också Lisa Grotherus på klarinetter och kör, Isabell Gustafson-Ny på piano och Stina Hellberg Agback på harpa.


Konserterna bygger på musiken från det självbetitlade albumet och de interaktiva delarna består bland annat av rörelse och möjlighet för barnen att själva vara med och spela på sina villkor.

Tematiken i låtarna har arbetats fram specifikt för målgruppen i samarbete med bibliotekspersonal i barnverksamhet, vilket resulterat i berättelser om allt från myror till regnbågsfamiljer.

LYSSNA PÅ MUSIKEN FRÅN FÖRESTÄLLNINGEN


Det nio spår långa albumet Den Förbjudna Fruktkolan finns på alla streamingtjänster. Här kan du lyssna på musiken via Spotify.

KOMMANDE SPELNINGAR

14 mars: Messingen, Upplands Väsby

Konserten ingår i serien Efterhäng i samarbete med Musikcentrum Öst, med stöd av Stockholms stad, Region Stockholm och Upplands Väsby Kommun


23 mars: Palladium, Malmö